Известие

Collapse
No announcement yet.

Скорости/ обороти - 156, 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Виждам че стана световен въпрос за тия минимални обороти. Написъл съм "мога да я карам" което съвсем не означава че го правя. Исках да провокирам колегата дето се вайка че не може да вдигне 70-80 на втора. При 60км. на трета скорост, моят оборотомер показва 3000об.
    Колко ли оборота ще покаже при 70-80 на втора? Ако пък това е стил на каране, както "компетентно" се изцепиха някои - " всеки сам решава как да си строши мотора".

АлфаРомео 156 1.9жтд'2000

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
      Първоначално публикувано от търтей
      къде па сте виждали счупен колянов вал :tongue...[/url]
      Toва, че коляновите валове са здрави, не означава, че трябва да се тестват на минимални обороти
      нема да се счупи вала при ниски обороти
      да не говорим че жтд-то дросела е флай-бай-уайър та ептен нема как да се строши вала
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Благодаря на всички за мненията и съветите. Екселската таблица ми е много полезна, но не разбрах дали се отнася само за коли със съответните гуми и дали е за дизели (печките като моята ).

Почнах да схващам, че при студен двигател, както най-често се кара из София, на 2-ра трудно стигам и 60 - мъчи ме на 50/55 вече да съм на 3-та.

Не знам, имах усещането, може и да е погрешно, че преди токовия удар от акумулатора, колата хвърчеше доста на 1-ва и 2-ра. Сега, особено като е студена и не трябва да се "ръчка", малко тромава ми се вижда. Иначе никакви индикатори не са светнали, няма някакви забележки... Може и да е от нафтата...

Каква нафта зареждате - само от Лукойл ли?

Поздрави!
        Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

Аз предимно наливам нафта от Лукойл и нямам забележки. Напоследък зареждам и от Shell - v-power, но не мога да напрвя съществена разлика.
          156 1.9 жтд'2000

Comment

Re: Скорости/ обороти - 156, 1.9 JTD

Първоначално публикувано от Bobby1177
            Здравейте,

Като взех колата и смених дебитомера, вървеше като убиец. Или на мен така ми се стори, след като слязох от стара кола и се качих на Алфата. На 2-ра скорост можеше без голяма мъка да вдигна 70-80 km/h. След това се получи някакъв токов удар - неясно как и защо акумулаторът издъхна, та вземах нов, трябваше да се изчистват грешки на ABS-a и Ръчната спирачка. Сега никакъв индикатор не показва нещо да е проблем.
            Обаче - струва ми се, че на 1-ва и 2-ра не върви толкова.
            На 2-ра на 60 km/h колата вече се мъчи, вече е 3,1 - 3,2 оборота. Дали си внушавам или това е нормално и вече свикнах с вървежа?
            На 2-ра при 60 km/h нормално ли е оборотите да скачат над 3,1...?
            Приятел,толкова прави и моята на 2- 80km/h,това и е максимума,ако няма 4ип разбира се и е 105к.с. Оба4е за теб не знам,аз на моята и наливам всякакви добаки,оби4ам да си я глезя.
            ALFA 156 1.9JTD

Comment

Ето какво прави с лекота 159-ката 2.4 като ходихме с Петко към Пазарджик ...
              Fiat Punto 1.9 JTD
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD
              sigpic

Comment

търтей

тайа таблица за какъв двигател се отнася. Дизел или бензин
                Алфа 156 1,9 жтд

Comment

Working...
                X